Ingrediënten
150 g couscous
¼ komkommer, zonder zaadlijst en in kleine stukjes gesneden
1 tomaat, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden
stukje (groene) paprika in stukjes gehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
½ stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
1 el gehakte verse munt
1 el gehakte verse koriander
1 el gehakte verse bladpeterselie
Dressing
citroensap
2 el olijfolie
zout
peper
Bereidingswijze
Bereid de couscous. Laat afkoelen. Leg de stukjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken. Spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Zet de salade in de koelkast.
Bron: Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz, Haarlem : Schuyt & Co., 2001. Via: http://www.xs4all.nl/~westher/recepten/COUSCOUS-SALADE%20IN%20TABBOULEH-STIJL.htm [30.05.2010]