Ingrediënten
200 gram paddenstoelen (kastanjechampignons, skiitake)
1 eetlepels sesamolie
1 teen knoflook, geschild en geperst
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 a 2 eetlepels ketjap manis / sojasaus
1 halve krop (eiken) bladsla, losgehaald
1 halve citroen, in plakjes
75 a 100 gram brie, in reepjes
1 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
1 cm gemberwortel, geschild en geraspt
zout en versgemalen peper
Bereiding
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de sesamolie in wok en roerbak de paddenstoelen ca. 2 min.
Schep knoflook, zout, peper, gemberwortel, rode peper en sojasaus erdoor.
Verdeel sla over 2 borden. Schep paddenstoelen en pikante sojasaus erop.
Garneer met citroen en brie. Bestrooi met bieslook.