Ingrediënten
250 gram verse spinazie
3 eieren
50 ml melk
25 gram maïs uit blik
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper, of een beetje chilipoeder
stengel bleekselderij
1 tomaten
1 eetlepels geraspte oude (geiten)kaas
25 gram zachte geitenkaas in blokjes
15 gram pecannoten (mogen ook walnoten zijn)
olijfolie
zout en peper
Bereiding
Was de spinazie grondig en wok 4-5 minuten met wat zout in hete olijfolie. Laat even uitlekken.
Klop de eieren los in een kom met wat zout en peper en schep de spinazie, de melk, de maïs, de uitgeperste knoflook, de fijngehakte chilipeper en de in stukjes gesneden selderij en tomaten toe. Verhit boter in een grote koekenpan en schep het eimengsel in de pan. Strooi de geraspte kaas, de blokjes geitenkaas en de pecannoten erover, en bak 5-7 minuten tot de onderkant bruin is.
Draai de omelet om en bak de andere kant 2-3 minuten.
Bron: 'De dunne vegetariërs', p. 50. Zie ook: http://www.devegetarier.nl/recepten/aan-tafel/snelle-spinazieomelet