Ingrediënten
1 klein potje doperwten of verse doperwten
250 gram kastanjechampignons
2 eetl. (olijf)olie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 dl room
1/2 dl droge witte wijn
peper, zout, tabasco
125 gram brie
voorgekookte aardappelschijfjes
gehakte peterselie
Bereiding:
Ui schoonmaken en snipperen. Knoflook uitpersen. Doperwten uit laten lekken of net gaar koken. Champignons schoonmaken en in grove stukken snijden. Brie in dunne plakken snijden. Ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin bakken. Uisnippers toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Even laten pruttelen. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Uitgelekte doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In het midden van de oven ongeveer 15 minuten bakken en lichtbruin laten worden. Garneren met wat gehakte peterselie.
Serveertips
Heel erg lekker met een gemengde salade.