Ingrediënten
1 eetlepel sesamzaad½ rode peper
1 bosui
1 stukje gemberwortel
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel olie
200 gram tofu
200 gram mie
600 gram paksoi
Bereiden
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Verwijder van de peper de pitjes. Snijd het stuk peper in schuine ringen. Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Wrijf in een vijzel het sesamzaad voor een deel klein of maal het heel kort in de keukenmachine. Maak de saus van het sesamzaad, de rode peper, de bosui, de geraspte gember, de sojasaus, de peper, de sesamolie en de rijstazijn.Snijd de tofu in dunne plakken en dep ze met keukenpapier droog. Bak de tofu in de hete olie aan beide zijden in ca. 6 minuten goudbruin. Druppel het sausje over de tofu.
Snijd de paksoi in stukken en roerboek deze. Kook ondertussen de mie. Voeg eventueel wat oestersaus aan de paksoi toe. Ook lekker met gebakken champinons erbij.
Bron: http://www.voedingscentrum.nl/recepten/recept/gebakkentofumethetesaus.aspx