Ingrediënten
2 aubergines100 ml olijfolie
3 kleine tenen knoflook, fijngesneden
1 eet fijngesneden gemberwortel
1 tl gemalen komijn (djinten)
0.5 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
0.5 tl kaneel
2 tl harissa
80 ml (115 gram) honing
3 tl tomatenpesto
1.5 eetl citroensap, of meer naar smaak
koriander en muntblaadjes voor erbij
Griekse yoghurt voor erbij
NB: als bijgerecht geschikt voor 4 personen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en snijd elke helft in 6-8 parten. Schep ze om met 80 ml olijfolie. Schik ze naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in 30 min goudbruin.Verhit de resterende olijfolie in een pan op laag vuur. Schep hier in de knoflook en gember 30 sec om tot de aroma's vrijkomen. Voeg de specerijen, harissa, honing, pesto, citroensap en 1.5 tl zout toe en schik de parten aubergine naast elkaar in de pan. Glaceer ze 6-8 min in de saus, onder één of tweemaal keren (pas op: de honing kan snel verbranden).
Neem van het vuur en voeg naar smaak nog wat citroensap of zout toe. Schep in een schaal, strooi de kruiden erover en serveer warm of op kamertemperatuur met de Griekse yoghurt.